Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΚΕΙΑ, Π. ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ, του μαθητή Παναγιώτη Φραγκαλή

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Παναγιώτης Κονιδάρης γεννήθηκε στο Μεγανήσι Λευκάδας. Σπούδασε Ραδιολογία Ακτινολογία για ένα χρόνο και κατόπιν μεταπήδησε στη Φαρμακευτική Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1996. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του και παράλληλα σπουδάζει στον «Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» στο ΕΑΠ, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια νύχτα ο μικρός ήρωας, όταν ήταν 6 χρονών, είχε πάει μαζί με τη μητέρα του σ’ ένα μέρος, όπου αυτή τον ρώτησε, εάν ήθελε να ψάξει για τον πατέρα του. Το παιδί τής απάντησε ότι ήθελε πολύ. Τότε η μητέρα του του έδωσε ένα φυλακτό. Στη συνέχεια το παιδί ανέβηκε κρυφά σ’ ένα πλοίο και μπήκε μέσα σ' ένα βαρέλι σαρδέλες. Κάποια στιγμή ένας ναύτης άνοιξε το βαρέλι και τον είδε. Μαζεύτηκαν ναύτες και αργότερα ο καπετάνιος και τον ρωτούσαν διάφορα πράγματα. Μόλις έφτασαν στη Μάλτα, πήγαν και τον άφησαν σ’ ένα μοναστήρι, όπου τον ανέλαβε ένας μοναχός και του έκανε διάφορα μαθήματα. Μετά συναντάμε έναν ιππότη που ψάχνει παντού την πανάκεια, ένα βότανο το οποίο γιατρεύει κάθε αρρώστια. Επίσης, συναντάμε και ένα γέρο που έχει χαθεί στις κατακόμβες του Παρισιού και αφηγείται τη ζωή του.


ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ;

Το βιβλίο είναι αρκετά δύσκολο. Εντύπωση στο βιβλίο μου έκανε ο μικρός ήρωας, ο οποίος χωρίς φόβο ανέβηκε πάνω σ' ένα καράβι και πήγε στην Μάλτα για να ψάξει για τον πατέρα του.


ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ;

Τα συναισθήματα που μου άφησε το βιβλίο είναι λύπη και στενοχώρια για τον καπετάνιο ο οποίος πέθανε.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ;

Υπάρχει και είναι η φράση του πατέρα Αρμανδο που λέει: «Ο Θεός είναι μεγάλος και ποτέ δεν πρέπει να απολέσω την ελπίδα και την πίστη μου, αφού η πίστη κινεί και βουνά».


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΑΛΗΣ


Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ


2013-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου