Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΜΟΥΘ, Κ. ΣΙΝΟΥ, του μαθητή Σταύρου Κοκμένογλου

                     ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Κίρα Σίνου γεννήθηκε στο Ροστόφ της Ρωσίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ρωσίδα. Στην Ελλάδα ήρθε εννιά ετών χωρίς να ξέρει την ελληνική γλώσσα. Γνωρίζει πολύ καλά τα ρώσικα και τα γαλλικά. Για κάποιο διάστημα δούλευε και στη ΔΕΗ. Μετά άρχισε να γράφει δικά της βιβλία. Έχει βραβευτεί πολλές φορές, εδώ και στο εξωτερικό. Ήταν υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν το 1996. Έχει γράψει 22 βιβλία και έχει μεταφράσει πάνω από 100 βιβλία σε τέσσερις γλώσσες.



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τα προϊστορικά χρόνια, μια φυλή ταλαιπωρούνταν από την πείνα, επειδή δεν υπήρχε τροφή. Ο αρχηγός της φυλής έδειξε σε δύο παιδιά, στον Αμού και τον Βαμ, πώς να κάνουν όπλα. Μετά άφησαν τον Αμού να φυλάει την φωτιά, όμως αυτός πήγε να δει κάτι, με αποτέλεσμα η φωτιά να σβήσει. Τότε ο Αμού πανικόβλητος αποφάσισε να φύγει, γιατί η φωτιά ήταν αναμμένη χιλιάδες χρόνια και τώρα εξαιτίας του έσβησε. Μετά από λίγο τον ακολούθησε και ο Βαμ. Οι δύο φίλοι περνάν πολλές περιπέτειες.
Οι ανθρωποφάγοι αρπάζουν τον Βαμ αλλά ο Αμού τον σώζει. Αργότερα γνωρίζονται με τον Μεγάλο Μάγο μιας φυλής. Αυτός θα προστατεύσει τα παιδιά παίρνοντάς τα μαζί του. Έτσι ο Αμού και ο Βαμ γνωρίζονται με άλλα παιδιά της φυλής και γίνονται φίλοι. Ακολουθούν πολλές περιπέτειες των παιδιών.
Πέρασαν κάμποσα χρόνια και ο Αμού έγινε μάγος. Στο τέλος καταφέρνουν να εξοντώσουν τους ανθρωποφάγους που τους απειλούσαν.



                                  ΤΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Εντύπωση μου έκανε το σημείο που ο Αμού έσωσε τον Βαμ, τον οποίο κυνηγούσαν δύο λύκοι και στο τέλος ο Αμού τους σκότωσε.



ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Τα συναισθήματα που μου αφήνει αυτό το βιβλίο είναι αγωνία, για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, και γενικά μου άρεσε πάρα πολύ…


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΚΜΕΝΟΓΛΟΥ


Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ


2013-2014

1 σχόλιο: