Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, Λ. ΨΑΡΑΥΤΗ, της μαθήτριας Κωνσταντίνας Σώμου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Η Λίτσα Ψαραύτη γεννήθηκε στη Σάμο. Μετά τις σπουδές της στο Πυθαγόρειο Γυμνάσιο, σπούδασε αγγλικά  και εργάσθηκε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε το 1980 και από τότε έχει μια γόνιμη καριέρα γράφοντας μυθιστορήματα, διηγήματα και ανθολογίες (για τα ελληνόπουλα που ζουν στο εξωτερικό).
Το έργο της γρήγορα αναγνωρίσθηκε ευρύτατα στην Ελλάδα και τιμήθηκε με πολλά ελληνικά βραβεία.



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το βιβλίο αυτό μας μιλά για παράξενα πράγματα που συνάντησαν κάποια παιδιά μέσα στο δάσος, όπως τα πουλιά που πετούσαν και φώναζαν χωρίς σταματημό, ο φόβος των δύο σκυλιών, η περίεργη σωτηρία της Κασσάνδρας και άλλα πολλά. Επίσης, αναφέρεται στην αγάπη που είχαν όλοι για την φύση και μάχονταν γι’ αυτήν. Στο τέλος, συνέβησαν περίεργα πράγματα μέσα στο δάσος. Ωστόσο, τα παιδιά που είχαν πάει εκεί για κατασκήνωση ήθελαν να ξαναπάνε, για να ζουν κοντά στο δάσος. Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός ήταν που κάποιοι δασοφύλακες αγαπούσαν τόσο πολύ το δάσος που δεν ήθελαν να φύγουν.



ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ

Το περιστατικό που μου έκανε εντύπωση ήταν ο διαγωνισμός των παιδιών που έπρεπε να βγουν μόνα τους στο δάσος και να κάνουν διάφορες εργασίες, όπως να καταγράψουν ζώα που πήγαιναν στο ποτάμι για να πιουν νερό, να ζωγραφίζουν λουλούδια και λόφους κ.ά. Αυτό που θα είχε την καλύτερη  εργασία θα βραβευόταν από μια επιτροπή. Το βραβείο ήταν μια ετήσια συνδρομή του περιοδικού «Άγρια Φύση», που εξέδιδε  το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
 


ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Τα συναισθήματα που μου άφησε το βιβλίο είναι χαρά, από την αγάπη που είχαν τα παιδιά για το δάσος, και ενθουσιασμό, γιατί όλα τα παιδιά συνεργάζονταν μεταξύ τους χωρίς να φοβούνται να βγουν μόνα τους στο δάσος.



ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΤΝΥΠΩΣΗ

Η φράση που θέλω να θυμάμαι είναι: «ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ».


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΩΜΟΥ

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ

2013-2014



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου