Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ, Α. ΝΤΕ ΣΑΙΝΤ ΕΞΥΠΕΡΥ, του μαθητή Γιάννη Κουφόπουλου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Αντούαν ντε Σαίντ Εξυπερύ γεννήθηκε το 1990 στη νότια Γαλλία και είχε αριστοκρατικές ρίζες. Το βιβλίο του «Ταχυδρόμος του Νότου» είναι αληθινή μαρτυρία από την ζωή του ως πιλότος και αναφέρεται κυρίως στις νυχτερινές του πτήσεις. Πήρε μέρος στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και πέθανε το 1944 στο πεδίο της μάχης.
Γνωστά του έργα είναι:
«Γη των ανθρώπων»
«Πιλότος του πολέμου»
«Γράμμα σε έναν όμηρο»
«Μικρός πρίγκιπας».

Περίληψη του βιβλίου
Όλα άρχισαν την ημέρα που η μηχανή του αεροπλάνου τού αφηγητή έπαθε βλάβη στη Σαχάρα. Ετοιμάστηκε να την επιδιορθώσει μόνος του. Αποκοιμήθηκε στην άμμο, μακριά από τον πολιτισμό και ξαφνικά μια φωνούλα τον ξύπνησε, λέγοντάς του να του σχεδιάσει ένα πρόβατο. Κατάπληκτος είδε ένα μικρό ανθρωπάκι. Ήταν η πρώτη γνωριμία με τον μικρό Πρίγκιπα. Ο μικρός Πρίγκιπας γνώρισε διάφορους ανθρώπους, έζησε παράξενες καταστάσεις. Όμως πάντα ήταν λυπημένος, γιατί του έλειπε το μοναδικό του λουλούδι. Τα βράδια κοίταζαν μαζί τ’ αστέρια και έλεγε στον αφηγητή ότι το αστέρι του θα είναι γι’ αυτόν όλα τ’ αστέρια. Κι όταν θα γελά, τότε θα γελούν όλα γι’αυτόν. Κι όπως ήρθε αθόρυβα από το αστέρι του, έτσι χάθηκε!
 
Πρόσωπο που μου έκανε εντύπωση
Το πρόσωπο μου έκανε εντύπωση από το βιβλίο, είναι ο μικρός Πρίγκιπας, γιατί εμφανίστηκε από το πουθενά στην έρημο, που ζωή δεν υπήρχε!


Συναισθήματα που μου άφησε
Μου άφησε συναισθήματα χαράς, γιατί ο καθένας γύρισε στον τόπο του και συγκίνηση, γιατί τ’αστέρια θα του χαμογελούσαν γλυκά, όταν θα τα κοίταζε!

Φράση που θα θυμάμαι
Η φράση που θέλω να θυμάμαι είναι: «το αστέρι μου θα είναι για σένα όλα τ’ αστέρια! Έτσι, θα σου αρέσει να ατενίζεις όλα τ’αστέρια. Όλα θα γίνουν φίλοι σου»!


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ


2013-2014

a

3 σχόλια: