Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΪΚΑΝΩΝ, Τ. Φ. ΚΟΥΠΕΡ, της μαθήτριας Μαρίας Κουβελόγλου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ.
Ο Τζέιμς Φένιμορ Κούπερ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της Αμερικής. Έζησε στην Κουπερτάουν, στην περιοχή της Νέα Υόρκη. Άκουγε ιστορίες Ινδιάνων που στη συνέχεια αποτέλεσαν το βασικότερο υλικό για τα μυθιστορήματά του. Πέθανε το 1851. Κάποια άλλα έργα του είναι η Προφύλαξη, που ήταν το πρώτο του μυθιστόρημα, Ο Κατάσκοπος, Ο Αμερικάνος δημοκράτης, Ο Ανιχνευτής, Ο Ελαφοκυνηγός.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


 
Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με τον αγγλογαλλικό πόλεμο για την κατάκτηση της Β. Αμερικής. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Αετομάτης, ένας λευκός κυνηγός ο οποίος θέλοντας να ξεφύγει από την απάτη του πολιτισμού των λευκών, βρήκε καταφύγιο στους Ινδιάνους. Η ζωή του όμως κινδύνευε μιας και πρόσεχε τις αδερφές του στρατηγού Μονρό, την Κόρα και την Άλις, τις οποίες έπρεπε να οδηγήσει στον πατέρα τους στο φρούριο Ουίλιαμ Χένρι. Βρήκε συμπαραστάτες τους Τσίνγκατσγκουκ και τον Ούνκας.



ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
Μου έκανε πάρα πολλή εντύπωση όταν ο πρωταγωνιστής και η συνοδεία του προχωρούσαν μέσα στο δάσος και ξαφνικά  ακούνε παράξενους ήχους και βλέπουν κάτι κόκκινα μάτια μέσα στους θάμνους. Τελικά όμως ήταν μια φυλή από Ινδιάνους. Αυτό ήταν πολύ αστείο.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΦΗΣΕ
Αυτό το βιβλίο είναι πολύ σημαντικό και ιστορικό γιατί αναφέρεται στην κατάκτηση της Βόρειας Αμερικής. Μου άρεσε πολύ, γιατί είχε πολλά σημαντικά άτομα αλλά είχε και αστεία σημεία.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ

Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΥΡΩΝΕΙΑΣ



2013-2014

4 σχόλια: